Загубихме от САЩ на световното по волейбол до 19 г.

България загуби с 0:3 (21:25, 21:25, 26:28) от САЩ в четвъртфинала на световното първенство в Аржентина, научи ЗАРАТА. Нашите изиграха напълно равностоен двубой срещу един от най-силните тимове в света. В крайна сметка воденият от Мирослав Живков отбор не успя да се поздрави с победа. Това бе едва втора загуба на България на мондиала.

Двата отбора започнаха мача по-малко от денонощие след победите над Бразилия и Пуерто Рико. Но нашите играха пет гейма, докато янките – само три. Умората личеше в играта на България. Започнахме силно и първите 3 точки в мача бяха наши. Поведохме и с 5:1, но Щатите ни изравниха. След това дойде техен ред да направят разлика – 9:6. И до края на гейма не я изпуснаха. Не беше страховита, но достатъчна. Най-близо бяхме до съперника при 20:22, но до края направихме само една точка.

Втората част започна с предимство на САЩ. Пак нямаше голяма преднина за янките, но отново най-близо бяхме на две точки. Когато резултатът набъбна до 24:19, стана ясно, че битката за оставането в мача ще е в третия гейм. Накрая повторихме резултата от първия.

Там демонстрирахме по най-добрия начин българския дух. След 2:1 за Щатите направихме шест поредни точки и показахме, че не сме се предали и битката ще е до края. Янките обаче също имаха своите козове в ръце. Въпреки че не направиха толкова голяма серия, успяха да намалят и дори да изравнят резултата – 10:10. Стигнаха и до два мачбола при 24:22. При първия изпълниха лош начален удар, а при втория прекрасна българска блокада доведе до изравняване. Дойде време да спасим и трети мачбол, за да доведем гейма до 25:25. За съжаление резултатът така и не се обръщаше в наша полза, но показвахме характер – 26:26. И отново американска точка, и отново мачбол. Този път лошо посрещане от нашите, което позволи контраатака и накрая загубихме.

Тепърва България ще научи срещу кой ще играе в битката за разпределение на местата между 5-о и 8-о.


image0 (9K)