Задържаха двама старозагорци в момент на сделка с наркотици. Какво още намериха в тях?

На 23.05.2017 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане на престъпна дейност, свързана с разпространението на наркотични вещества, в хода на която в Стара Загора, на ул. „Господин Михайловски“, в момент на извършване на сделка с наркотични вещества са задържани лицата – П. Г., на 28 г., и К. В., на 28г., двамата от Стара Загора.

При извършен личен обиск на П. Г. са намерени и иззети три полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е наркотично – кокаин с примес на метамфетамин, с общо тегло 1,47 гр., а при извършено претърсване на л.а. „Фолксваген“, собственост на К. В., е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество – кокаин с примес на метамфетамин, 0,40 гр. В автомобила е намерена и иззета и електронна везна.

При последвало претърсване в дома, на П. Г. в гр. Стара Загора, са намерени и иззети газов пистолет и 20 бр. боеприпаси без необходимите документи за регистрация, електронна везна с остатъчно количество бяло прахообразно вещество по нея, две старинни монети и сумата от 3690 лева.

П. Г. и К. В. са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства и са повдигнати обвинения – на П. Г. за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, а на К. В. за извършено престъпление по по чл.354а, ал.3 от НК. Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на лицата продължава.


image0 (9K)