Закопчаха седем души при спецакция край Пловдив

Петима души, от които двама българи и трима турски граждани са задържани в покрайнините на Пловдив при спецакция на полицията, ДАНС и прокуратурата. Те са били хванати с 22 туби, във всяка, от които има оцетен анхидрид. Този препарат служи за дестилиране на наркотици и от това количество може да се извлекат 200 кг хероин.

[ad id=“225664″]

Това обявиха на съвместна пресконференция зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов, директорът на областната полиция Атанас Илков и шефът на ДАНС в града Николай Петров.

Още през март тази година е постъпил сигнал за извършване на незаконна дейност. Оттогава въпросните лица са били следени. Задържани са били общо 7 души за 24 часа. На петима от тях са повдигнати обвинения за държане и разпространение на оцетен анхидрид без разрешение.

[ad id=“237001″]

Двама от тях са пловдивчани и са се занимавали с бизнес, а другите трима били турски граждани. Единият от тях е бил с фалшива френска лична карта. Те са били спипани, докато са прехвърляли от тубите в резервоар на влекач. Той е бил предназначен за износ в Турция.

„Разследват ги и за други случаи, предхождащи този“, поясни прокурор Венелина Андреева. Тя допълни, че законът предвижда от 3 до 12 години лишаване от свобода и от 20 до 100 хиляди лв. за турчина с фалшивата лична карта.

Източник: 24 часа


image0 (9K)