Заловиха в Пловдив молдовец, заподозрян за взривения в Стара Загора банкомат

Мъжът, арестуван на надлеза на „Скобелева майка“ в Пловдив, е молдовец и е заподозрян за взривяването на банкомата в Стара Загора, пише TrafficNews.bg

Униформени извършват претърсване на автомобил „Нисан“, който е шофирал мъжа. На акцията присъства лично шефът на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков, екипи на криминална полиция и СПС.

Припомняме, че разбиването на дебитното устройство в Стара Загора стана тази нощ към 3 часа. Откраднати са четири касети, които са били заредени със сума между 50 и 100 хиляди лева. Банкоматът се намира в магазин за хранителни продукти в кв. „Железник“, който е оборудван с камери. В кадрите от тях се вижда един от извършителите, който носи маска, а по предварителни данни се счита, че поне трима души са извършили престъплението.

Полицията в Стара Загора заварди всички входно-изходни артерии на града, но очевидно това не е дало ефективни резултати или молдовецът е успял да напусне територията преди да бъдат взети мерки.

Почеркът на среднощния обир е подозрително идентичен с този на банкомата в клон на ДСК в Тракия в Пловдив. Взривът бе осъществен през нощта на 7-ми юли тази година. Бяха откраднати приблизително 200 хиляди лева, а арестуван и обвинен за престъплението е молдовския гражданин Евгени Недиалков. Според данни от разследването Недиалков е действал с още един свой сънародник, който обаче не бе заловен по претекст, че е напуснал пределите на България. Пловдивският обир дойде след поредица от удари в София и региона.

[ad id=“225664″]

Възможно е партньорът на Недиалков, който е в пловдивския арест и към този момент, да е участвал във взломяването на банкомата в Стара Загора. Дори се допускат хипотези, че мъжът, арестуван при днешната акция на МВР-Пловдив е участвал и в двата обира.

Предстои експертизи да докажат дали има връзка между двете престъпления и между техните извършители.

Да не забравяме, че почеркът е близък и до взломяването на банкомата в Казанлък неотдавна.


image0 (9K)