Сгащиха премиерка – лови покемони

Норвежка медия документира и сгащи собствената си премиерка  в момент, когато същата ловеше покемони  не къде да е, а в Норвежкия парламент. И това не и е за първи път да използва държавното ловно поле.

Ерна Солберг е пристрастена към играта привлякла милиони хора по света. Освен в Парламента, през август при посещението си в Словакия , след  срещата си с колегата Роберт Фиц,  тя се отправи на лов из братиславските улици, но нямаше слука сред словашките подивели покемончета.

55- годишната норвежка консервативна политичка  защитаваше храбро хобито си пред телевизионните камери с аргумента, че това и помага понякога да изминава сериозни километри,  факт, който безспорно  изисква похвала.

Премиерката Ерна Солберг не е изключение в политическия елит на Норвегия.  Известен фен на споменатата игра е и председателката на Либералната партия Трин Гранд, която беше уличена в улов на покемон, когато колегите и обсъждаха  проблеми около „държавната сигурност“ на Норвегия.  Двете дами  са също и в политическа коалиция.

Куриозното е, че Ерна е ловяла покемони по време на изказването на Гранд.


image0 (9K)