Зам.-кметът Надежда Чакърова: Стара Загора подкрепя идеите на младите хора

Зам.-кметът Надежда Чакърова: Стара Загора подкрепя идеите на младите хора, съобщиха за ЗАРАТА

„Стара Загора приветства и подкрепя добрите идеи на младите си хора. Проектът на Деница Димитрова, който спечели пилотното издание на конкурса на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) „Аз за моята община: един проблем – едно решение“, е поредно потвърждение за потенциала на младежите в нашия град, а последващото ѝ реализиране е доказателство за добрата и градивна комуникация между тях и администрацията. Развитието на младите старозагорци е било и ще продължи да бъде приоритет за целия екип на кмета Живко Тодоров“. Това каза ресорният зам.-кмет на общината Надежда Чакърова по време на Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на НСОРБ, провела се днес в София. Заедно с победителката в конкурса – възпитаничката на ТГ „Княз Симеон Търновски“ Деница Димитрова, Чакърова представи акцентите, стоящи  на дневен ред пред местната власт, касаещи надграждането на младежките политики и развиването на капацитета на деца, ученици и студенти.  По време на панела „Ние чуваме идеите на младите хора“ Деница презентира своето предложение за изграждане на площадка за деца с двигателни проблеми, която ще бъде реализирана в града.

Част от форума бе и председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета Лазарова. Програмата на първото общо събитие за представителите на новото местно самоуправление включи разнообразни теми и говорители. Приветствие към участниците отправи председателят на 49-тото Народно събрание Росен Желязков, както и Силвия Георгиева – председател на НСОРБ и Даниел Панов – кмет на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ.

Във втората част с тема „Разговор за важните решения по пътя към устойчиви и силни местни власти“ взе участие и акад. Николай Денков, министър-председател на Република България

Във форума участваха 350 представители от 212 общини в цялата страна. За трети път новият мандат на местната власт започва с делова среща, организирана от НСОРБ, целяща да очертае актуалните за общините политически теми, основните предизвикателства и общата визия за развитието на общините през мандат 2023 – 2027. Присъстваха и хора от бизнеса и различни неправителствени организации.

Кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници, партньори на НСОРБ и гости от Асоциацията на местните власти на Кралство Норвегия имаха възможност да споделят своите виждания и опит за икономическото развитие на общините в контекста на екологична и цифрова трансформация и да коментират възможните действия за смекчаване на последиците от негативните демографски тенденции.


image0 (9K)