Запушете нос, тепърва ще става непоносимо!

Мда. Посегнаха на най-свидното. На банката им. Тепърва ще видите какво е вой и отбрана. Тъй като познавам няколко случая на кредити, отпуснати на дружества създадени предния ден, и то за много милиони, за да се реализират едни сделки а ла Виваком, да напомня на защитниците.

По повод на твърденията за обезпечените кредити и че всичко е ОК. Ще гръмнат, яко ще гръмнат. И тъй като тази банка няма депозанти, освен държавата, няма пречки да се вади информация.

Ако се приложи същия счетоводен стандарт /IFRS9/, който четири години преди влизането му в действие бе приложен за да се „докаже“ отрицателно капиталово число на КТБ, към оценката на рисковия профил на кредитите в ББР знаете ли какъв майтап на наш гръб ще стане. Кредитите в КТБ също се обслужваха.

Ами сделката с покупката на надценените акции на ПИБ, където загубата на 145 милиона кредит към момента е 100 милиона? Или не са знаели че сделката е неизгодна, и забележете не защото се подкрепя ПИБ за да влезем в еврозоната /което е допустимо и оправдано като национална цел/, а защото вместо да се получи срещу тази финансова инжекция, която банката нямаше откъде другаде да получи, половината от собствеността и де факто контрол върху банката от държавата, се получиха под 20 процента, без никаква възможност за влияние. И така за Н-ти път подкрепиха частните акционери с държавна пара.

Разровиш ли го ще мирише? Запушете нос, тепърва ще става непоносимо.

Илиян Василев

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)