Защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцет?

Изследвания доказват, че ябълковият оцет може да намали риска от различни видове рак, сърдечни заболявания и заболявания на кръвоносната система. Ябълковият оцет е с отлична антиоксидантна активност и помага за предотвратяване на появата на преждевременни признаци на стареене. Експерти посочват, че изборът на органичен ябълков оцет и неговото използване, е един от начините да се насладите на добро здраве.

Ябълковият оцет често се препоръчва за диабетици, защото той може да регулира нивото на кръвната захар. В редица проучвания учените са открили, че диабетици, които консумират ябълков оцет всеки ден, имат по-малка нужда от терапия.

[ad id=“225664″]

Ябълковият оцет се препоръчва за регулирането на апетита и бързо създава чувство на ситост. Хората, които ежедневно вземат ябълков оцет, консумират по-малко калории и по-лесно поддържат здравословно тегло. Ябълковият оцет намалява раковите клетки и унищожава нездравословните бактерии.

Има антибактериално действие и поради това често се използва като консервант. В допълнение, ябълковият оцет може да помогне за лечение на редица инфекции, включително инфекции на ухото и гъбични инфекции на ноктите. Смята се, че древните гърци използвали оцета за почистване на рани. В крайна сметка, ябълковият оцет има силна антибактериална активност и е отличен средство в профилактика и лечението на много заболявания.

[ad id=“263680″]

Облекчава и болките в гърлото, защото премахва бактериите, които причиняват инфекцията – смесете 1/4 чаша ябълков оцет с 1/4 чаша топла вода и със сместа направете гаргара.

Ябълковият оцет се доказа като отличен в превенцията на храносмилателните проблеми, като подуване на корема, газове и запек. Ябълковият оцет може да се приема преди хранене, за да се предотврати лошото храносмилане – смесете 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка ябълков оцет в чаша топла вода. Пийте тази смес 30 минути преди хранене.

[ad id=“236993″]

Следващия път, когато имате проблем със запушен нос, вземете малко ябълков оцет, смесен със студена вода. Той е отличен източник на калий, който изтънява слузта и улеснява отхрачването и дишането.

Ябълковият оцет може да помогне и за премахването на акне, зачервяване и пъпки. За да се постигне желаният ефект, специалистите препоръчват да се пие ябълков оцет с вода и да нанесете от сместа върху лицето с памук. Ябълковият оцет регулира рН на кожата и предотвратява прекомерната секреция на себум.


image0 (9K)