Защо през лятото сваляме килограми по-лесно

 През летните месеци се стараем да изглеждаме по-добре, тъй като носим по-малко дрехи.

[ad id=“225664″]

Забелязали ли сте, че през летните месеци губим от теглото си по-лесно, отколкото през зимните? Това си има своето обяснение. Може би си мислите, че причината е в плодовете. Отговорът е и да, и не. По-точно не само. Да, защото плодовете присъстват в почти всяко от храненията ни през деня. Да, защото и диетата ни през летните месеци включва предимно плодове. Храната, която консумираме в този период, е лесно смилаема и организма ни функционира по-добре. Лятната храна е по-богата на въглехидрати. Друга причина е по-честият ни досег до природата.

[ad id=“263680″]

През зимата отслабваме тренирайки, през лятото само да се разхождайки се  в парка, постигаме бързи резултати. Освен това, през зимата всички знаем, че сме в период на натрупване на мазнини, докато лятото дори ако само се препичаме на плажа, това си е топящ мазнините естествен сауна ефект. Не на последно място да не забравяме и Слънцето. Всеизвестен е факта, че“правенето“ на тен е източник на серотонин- хормона на щастието. Естествената слънчева светлина определя и поведението ни. Затова се чувстваме щастливи. Освен това, през летните месеци се стараем да изглеждаме по-добре, тъй като носим по-малко дрехи. Всички искаме да сме в завидна спортна форма, подлагаме се на хранителен режим, който през зимата не се изпълнява с такава лекота.

Нека се наслаждаваме на летните месеци, пуснали се по течението, без да сме подвластни на егото и рамките, да сме в добро настроение, свежи, здрави и усмихнати, защото чудесата просто се случват, без да полагаме особени усилия за това…

Четете още:

Танците – начин за разтоварване и още нещо…


image0 (9K)