За втора поредна година Старозагорският митрополит извърши ритуала по умиване на нозе

На Велики Четвъртък, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Велик Маслосвет и Вечерня със св. Божествена Василиева литургия в Катедралния храм „Св. Димитър“ в Стара Загора.

За втора поредна година, по време на службата, владиката извърши чина по умиване на нозе. Ритуалът се извърши с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. В него участие взеха 6 свещенослужители и 6 миряни.

„Нека Бог да ни спомага в трудовете ни, в нашето ежедневие. Нека Бог да ни съхранява, да ни дава сили да запазим православието си и нека в застъпничество на майката Божия, да имаме сили и духовно удовлетворение от всичко онова, което вършим“, обърна се към вярващите владиката.
[ad id=“225664″]

Пред храма общественият посредник Надежда Чакърова – Николова, в сътрудничество със Старозагорската митрополия, раздаде хранителни пакети, набрани чрез дарителски акции от организираната кампания  „Великден за всеки“ – “Дари празник на баба и дядо”, която е под патронажа на националния Омбудсман г-жа Мая Манолова.

[ad id=“263680″]

По същото време в двора на храма близо 40 деца от неделните училища в града боядисваха яйца. Те също получиха подаръци от Старозагорския митрополит и местния омбудсман.

В 19:00 часа отново в храм „Св. Димитър“ владиката ще оглави Утринно богослужение с четене на 12-те Евангелия


image0 (9K)