Змейовски баби въртят погачи и баници на Фестивал „Хляб и Вино 2019“. 5 лв. вход – за бебе Мая от Стара Загора

Занаятчийски хлябове, безглутенови специалитети и коледни баници по змейовски ще могат да дегустират посетителите на Шестия Фестивал „Хляб и Вино“, който ще се проведе на 1 декември в Зимната градина на Ресторант „Орфеида“ край езеро „Загорка“

В „Шоуто на хлебарите“ тази година освен пекари на Ресторант „Орфеида“ ще се включи и колоритния старозагорски майстор Светослав Кочмаров от пекарна „Кочмаров“ и Бутик „Блаженство“, който ще представи традиционни хлябове, безглутенови специалитети, черни специални италиански, френски, руски и немски, погачи, козунаци, месеници и сладки с квас.
Специален гост на фестивала ще бъде председателят на Българската гилдия на пекарите Георги Лефтеров от Пловдив, където той се подвизава в „Пекарната на Баш Майстора“. За гостите на фестивала майстор Лефтеров ще разкрие някои от тайните на истинския хляб. Очаква се гост на фестивала отново да бъде световният пица шампион Радо Кирязов, който потвърди, че ще направи всичко възможно да дойде в Стара Загора, въпреки че от месец управлява собствен ресторант в столицата и е много ангажиран.
Майстор-пекарите на Ресторант „Орфеида“ Николай Нейчев и Калоян Славов, разполагат с една от най-добрите пещи в региона на „Морело Форни“. Те ще отвърнат на удара с автентични хлябове със жива закваска, с лимец, със сушени домати, със семена и много други видове хлебни печива. А посетителите на фестивала ще имат възможност да си закупят от представените хлебни деликатеси.
На Фестивал „Хляб и Вино“ тази година ще се развихрят и „змейовските баби“ от Народно читалище „Пробуда“ в китното село Змейово. Те ще замесят традиционни български хлябове и баници на паралия, за да припомнят, че хляб всеки и сам може да си направи.
Над 15 утвърдени винарни с национален или регионален характер заявиха участие във фестивала тази година. Всеки посетител ще може да дегустира изложените вина и да избере свой фаворит.
Семейната фабрика за деликатеси от месо „Кумир СИ“ също ще участва със свой щанд и ще представи част от най-добрите изделия, които спечелиха златни медали и на тазгодишното престижно изложение „Месомания“.
Казанлъшкия ансабмъл „Гъдулица“, старозагорския ансамбъл „Нашенци“ ще представят автентични фолклорни песни и танци.
Входът от 5 лв. за посетител тази година ще бъде дарен за лечението на бебе Мая от Стара Загора. Малкото момиченце страда от мускулна дистрофия и провежда лечение със стволови клетки и вече се подобрява. Очакваме ви на 1 декември от 12 часа до вечерта в Зимната градина на Ресторант „Орфеида“ в Парк-Хотел „Стара Загора“ край любимото на всички езеро „Загорка“.


image0 (9K)