Иван Димитров: Имаме нужда от нов прочит на парламентаризма

Времето на националния консенсус е дошло, смята депутатът Иван Димитров от „Демократична България“.

Според него животът на новия парламент ще бъде „поне толкова дълъг, колкото да могат да бъдат свършени задачите, които сме си поставили“.  Той коментира и избора на председател на НС.

„Може би от тази промяна има нужда България – нов поглед, нов прочит на парламентаризма и по какъв начин трябва да се случват нещата. В ДСБ всяко едно решение, което се взима от ръководството, се взима след обстойни разговори, както и становищата на всички членове на партията. Когато се водят преговори, от името на партията и въпреки че председателят има мандат да води тези преговори, той съобразява становището със становището на партията. Обсъждана е кандидатурата на г-жа Нинова да бъде председател на НС, тя все пак е председател на БСП“, допълни Димитров в ефира на „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR.

Самият той не е виждал цялото споразумение.

„В момента се говори за съставяне на правителство. То не може да бъде от абстрактни хора, то трябва да бъде от физически хора и да бъдат излъчени от политическите сили, които договарят управление и правителството. Във всяка от една от отделните политически сили са обсъждани лица, които биха могли да свършат една или друга работа“, подчерта народният представител.

Димитров каза, че на общ форум на „Демократична България“ не са обсъждали кой би застанал начело на правосъдното министерство.

„Не е задължително този човек да бъде народен представител. Това може да бъде всеки един отличен юрист. Обсъждаме редица лица“, обясни Димитров.

 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)