Изобретение решава енергийните проблеми на планетата?

Създателят на ECAT Андреа Роси е италиански инвеститор, доктор по философия от Университета в Милано от 1975 година.Когато е на 20 години, той започва да отглежда растения, от които произвежда енергия.

На 22 години стартира собствена компания в областта на енергетиката. Неговият интерес винаги е бил насочен към производството на енергия. През последните 40 години той работи в тази област. През 1988 година Флайшман от Университета в Саутхемптън и Понс от Университета в Юта получават финансиране от Министерството на енергетиката в САЩ за разработка на така наречената технология Cold Fusion (студен синтез). Тогава разбират, че Андреа Роси вече сериозно работи в тази област. Роси е очарован от откритията на Понс и Флайшман. През 2007 г. Анреа Роси и двамата учени стигат до най-високата точка  на своите изследвания и се концентрират върху ново изобретение.

През 2009 г. Роси се представя на обществеността с устройство, наречено Енерджи катализатор, който е с ниска консумация на енергия. Изобретението е пробив, който може да реши доста от енергийните проблеми на нашата планета. Методът не използва или не произвежда радиоактивни материали, само никел и водород. Радиацията, която се произвежда тук, се задържа в кутията на реактора, който е защитен от олово. Гамалъчите са в диапазон между 50 и 200 KEVS (килоелектронволта), които са много ниски енергийни лъчения. Те имат максимален живот до двадесет минути и напълно се терминализират, което означава, че се превръщат в топлина. Фактът, че този реактор не използва радиоактивни материали и след синтеза им не остават радиоактивни отпадъци, го прави безопасен. Сега ЕCAT.com предлага следните продукти:

ECAT 10kW устройство, предназначено за дома. Цената му ще е достъпна. Дизайнът и функционалността са гарантирани.  Енергийният катализатор ECAT е революция в производството на енергия, на ниска цена и не е вреден за околната среда. ECAT е първото търговско устройство от технологията Cold Fusion, създадено от Андреа Роси и реализирано на пазара от Леонардо Корпорейшън. ECAT генерира топлинна енергия чрез синтез на никел с водород (това е екзотермична реакция, т.е. произвежда излишък на енергия). Разходите са 1/1000 спрямо нефт (струва по-малко от транспортирането на петрола). Има резерв за 10 милиарда години, а петролът – 150 години. Няма вредни емисии, не замърсява, няма шум.


image0 (9K)