„Изправи се.БГ! Ние идваме!“ ще гласува против предложения от „Има такъв народ“ кабинет

Депутатите от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ ще гласуват против предложеното от „Има такъв народ“ правителство. Това съобщи ръководството на парламентарната група на коалицията в понеделник.

„Парламентарната група на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ взе единодушно решение да гласува против предложения от „Има такъв народ“ кабинет“, каза Мая Манолова на брифинг.

Манолова посочи три причини, които са довели до решението на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ – персоналния състав на предложението на ИТН за кабинет, липсата на споразумение, което да гарантира изпълнението на конкретни политики, както и съмненията за влияние на ГЕРБ и ДПС.

„Част от предложените хора са напълно неприемливи“, каза Манолова. „По отношение на политиките, е предложена едностранна декларация, която не е партньорски документ, в която няма ясни ангажименти, няма конкретика, няма срокове. Тя е пълна с добри пожелания и просто с намерения“, добави тя. „Заявихме, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и ДПС и не получихме категорични гаранции, че това няма да е така.“

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)