Изпълни ли си поръчката Руския патриарх?

Според мен – да, изпълни я. Даже леко я преизпълни и някои от последствията се оказаха неочаквани.

Руснаците прекрасно знаят какво казва българският държавен глава на Шипка всяка година. Знаят го от Тодор Живково време – вярно, тогава тези народи бяха част от СССР или негови сателити. Но и Путин преди няколко години чу същото, без да реагира – тогава нямаше защо.

Гундяев дойде в България с поръчка и щеше да я изпълни независимо какво е казал, или не е казал българският президент. Все щеше да намери повод, защото в Русия системата вече е била задействана. Телевизиите и каналите на Кремъл очевидно авансово бяха подготвили камери, предавания, подходяща публика, подходящи гости – иначе нямаше как да реагират толкова бързо и прецизно дори още преди думите на патриарха им да станат публично достояние.

Вече е видно, че основната задача на Кирил Московски, или Владимир Гундяев – в България, май беше в статута си на Гундяев, бе да даде едно рамо на Путин преди изборите – не защото последния има нужда от това по отношение на изборните резултати, а защото след тях му трябва народ, по-убеден от всякога, че е заобиколен от врагове и негодяи. Руснаците, затворени от границите на държавата си, трябва да вярват, че с каквито и мизерии, престъпления и наказания да трябва да плащат „оцеляването“ си, е приемливо, тъй като лошите зад границата заплашват буквално съществуването им. Е, по- умните биха се запитали защо в един свят, в който нормалните хора могат да пътуват и живеят където си искат, само гражданите на 2-3 държави седят в инкубатор като в отделение за заразно болни. Но те – умните и неподдали се на мозъчна профилактика и без друго не са целевата група на Путин. Важна е критичната маса, която да не позволи разрастването на мисленето – враг, номер едно във всяко тоталитарно общество.

Основната задача бе изпълнена на 100% от Гундяев, а и друго не може да се очаква – дисциплината при дейците от тази система е животосъхраняваща.

По-маловажните, но интересни други поръчения също се избистрят. Първата – да се пробва клин при патриотите между тези, на които им плащат от Матушката и тези, на които не им плащат от там, за да бъде ударена властта в България и думите на разни депутати от ТВ-предаванията в Москва как трябва да се помогне на българи и украинци със смяна на правителствата, да не са безпочвени. Тук не мисля, че Путин и Гундяев са очаквали реален ефект – не са толкова глупави, но винаги е приятно да погледаш сеир. И те го гледат. Ние – също.

Втората – публично да се каже на президента, че след ДПС,“Атака“, Бареков…, той също се е оказал провал. А се оказа провал за Русия, защото така и не успя да измести Бойко от международната политическа сцена и му се наложи да рови само на родна земя в дребни скандали, подготвяни основно от БСП, а това го обезценява и навън, и вътре. Сега, тук в замисъла може да има и втора линия – не само да бъде унижен, защото това съвсем затваря вратичката на Русия, а може би да бъде пробутан навън с нов антируски имидж – нещо като даване на нова политическа самоличност, щото старата не е сработила. Кое от двете е – ще видим.

Непредвидените последствия от изпълнението на плана на Путин-Гундяев, са добри за България. След глупостите на Путин за азбуката, след изцепките за спасяването на евреите и др. – не ми се изброяват – помните ги, Попа – както взеха да наричат патриаха в социалните мрежи за по-кратко, се оказа обединител и лечител на русофилството.

Щото бях взела да се притеснявам, че онзи коментар дето България е дала на света чрез русофилите още един вид ДЖЕНДЪР (Духовен)- хора, родени българи, но мислещи се за руснаци, може да е верен.

Сигурно има и други джендъри от този вид с разни други фили, които не са българофили, но те са пренебрежимо малко. Надявам се след Гундяев и още 2-3 подобни проекта и русофилския да добие нормална популация. Тогава може би ще сме и нормална държава.

А, да! За Църквата, Православието, Вярата… Абе хора, нали на всички ви е ясно, че тук изобщо, ама изобщо не става дума за тях?


image0 (9K)