Илиан Илиев: Като си победил и си взел три точки има повече спокойствие

Старши треньорът на Верея Илиан Илиев поздрави момчетата си за победата с 1:0 над Етър Велико Търново в третия кръг на Първа лига, след което насочи вниманието си към предстоящото домакинство срещу Левски.

„Имахме ситуации да поведем още през първото полувреме, не успяхме. После имахме и през второто полуврем, радвам се, че отбелязахме в края. На някои от момчетата ще им е трудно да влязат в този ритъм. Малко футболът ни куца заради това, че трябва повече да играем с топката. Трябва да поздравя футболистите за характера и стиснаха зъби да изиграят мача дисциплинирано. Победихме един противник, който също беше притиснат, и това си личеше.”, коментира Илиев пред DIEMA SPORT.

[ad id=“218001″]
„Тези хора трябва да си върнат голяма част от увереността. Валери Домовчийски пропусна голяма част от сезона. Трябва да си възвърне името и нюха за гол. Ако бяхме вкарали през първото полувреме, можеше мачът да се отвори. Имахме 1-2 опции за неговата смяна. Валери си свърши работата.”

„Като си победил и си взел три точки, има повече спокойствие, но трябва да работим в завършващата фаза. Имахме десетки бързи атаки, които не завършихме както трябва. Акцентът все пак бе в дефанзивен план, където не допуснахме грешки. Малко трябва да променяме мисленето на футболистите, които трябва да поглеждат по-често към противниковата врата, но въпреки всичко съм доволен от днес.”

[ad id=“218001″]

„Дали ще пресираш високо или в средата, не е чак такава разлика.  Днес бяхме дръпнати малко по-назад и постепенно ще ни идва самочувствието. Постепенно ни трябват малко, още двама-трима човека. Ние не сме от отборите, които могат да предлагат десетки хиляди лева на месец. Надявам се като се позатвори трансферния прозорец в Европа да ни излязат опции. Търсим повече халфове, тъй като имаме няколко, нямаме достатъчна бройка.”

 

Накрая Илиев коментира финансовата ситуация във Верея.

„Нормализира се ситуацията при нас. И след предния мач казах, че вече няма закъснение в заплатите. Има да се изплатят 1-2 премии от предния сезон, както и може би тази за днешния мач”, завърши Илиев.


image0 (9K)