Късен гол на Домовчийски донесе първа победа на Верея

Верея постигна първия си успех в Първа лига след като победи с 1:0 при гостуването си Етър на стадиона в Ловеч. Старозагорският отбор изигра добър мач и напълно заслужено спечели трите точки.

Още в 4-та минута верейци организираха атака и Фенуш имаше възможност да открие, но ударът му профуча край дясната греда на Етър. Четири минути по – късно Йорданов проби отляво и центрира остро пед вратата на домакините , но Андонов беше изпреварен от вратаря Иванов преди да нанесе удар.

Домакините от Етър бяха безидейни и трудно се ориентираха. Все пак в 15 – та минута Тодоров отпарави удар от пряк свободен удар, но кълбото профуча край вратата на Верея.

В 21-та минута нападателят на Верея Георги Андонов стреля с глава от удобна позиция но стражът на търновци улови топката.

[ad id=“218001″]

В 28 – та минута Петков се опита да застраши старозагорската врата, но стреля неточно с глава. В 41 – та минута Верея пропусна отлична възможност за открие резулата. бенгюзв се отзова очи в очи срещу Иванов , но мина покрай лявата греда.

След почивката Верея продължи да  играе добре и в 60 – минута Фенус отпарив опасен удар след центриране на Илиев.

[ad id=“218001″]

Почти до самия край на срещата двата отбора не създадоха голови опасности. В 82 – та минута Фенуш стреля , но топката профуча края дясната странична греда.

Верея дочака своя шанс в 86 – та минута след като Андонов намери с успоред пас в наказателното поле Домовчийски , който с удар от десетина метра прати топката в мрежата за 0:1.

 

 



image0 (9K)