Илиян Илиев: Имам идеи как да се реши проблемът с паркирането и дрифт изпълненията

Илиян Колев Илиев, кандидат за общински съветник на „Движение нашият град“, бюлетина 55, преференция 102

Роден е на 22.06.1978 г. в  Стара Загора. Образование: Средно специално. Сфера на дейност: Управител на фирма за авторемонтни услуги. Семеен, с 4 деца.

– Г-н Илиев, кое е първото предложение, което ще направите в Общински съвет-Стара Загора, ако бъдете избран – каузата Ви е да бъде създадено специално, контролирано място за любителите на дрифта, вместо да засрашават хората на улицата?
– Когато едно явление като дрифта е факт и очевидно не може да се контролира, или премахне институционално, най-добре е да се създаде контролирана, безопасна среда за практикуващите го, а така и гражданите ще са в безопасност. Със сигурност има какво да предложа по въпроса, но вероятно преди всичко останало, ще предложа решение на проблемите с паркирането в Стара Загора. Според мен, под детски площадки и училищни дворове, могат да се направят подземни паркинги. Разбирам, че става дума за огромна инвестиция, но тази инвестиция може да е поетапна, а би била инвестиция в бъдещето. Защото проблемът с паркирането ще става все по-голям и няма как да се правим, че не го забелязваме. Не можеш да санкционираш хората, ако просто не им предоставяш алтернатива, за да са в състояние да избягнат нарушенията.
– Кой, според Вас е най-големият проблем на местната власт?
– Бюрокрацията и бавното вземане на решения. Освен, че изнервя гражданите и им губи време, утежнената за какво ли не процедура, отблъсква и всеки инвеститор – от онзи, който иска да направи малък семеен бизнес, или просто да направи дома, офиса и имота си по-добри чрез внасяне на промени, до големите фирми, осигуряващи качествени работни места. Поне местните регулации трябва да станат максимално удобни и бързи.


image0 (9K)