Индустриална зона „Загоре“ е вече готова и скоро ще бъде открита

Индустриална зона „Загоре“ е вече готова и скоро ще бъде открита. Отпуснати са пари от държавата, построена е довеждаща инфраструктура – вода, ток.

С изграждането на Зоната сме изпълнили поетият ангажимент от държавата. Има вече и сериозен интерес от инвеститори. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на дискусия с представители на бизнеса в Стара Загора, част от националната кампания „Заедно срещу кризата“.
Караниколов посочи, че държавата може да изгради голяма Индустриална зона и на терена на Летище Стара Загора. По думите му Зелената сделка, която се предлага от ЕК ще засегне много от работещите в региона. „С приемането на новия Закон за индустриалните зони държавата може да започне изграждане на голяма индустриална зона тук с европейски пари, като само Бургас и Стара Загора имат такива подходящи терени, които да приемат голям стратегически инвеститор. Той подчерта, че Летище Стара Загора няма лиценз от 2007 година, и до момента не е проявен и инвеститорски интерес към него, а пряк конкурент на евентуалната му дейност ще бъде и летище Пловдив. „Ще бъдат необходими между 35 и 70 млн. лева първоначални инвестиции. Ако обаче се изгради голяма Индустриална зона на терен от около 2 200 декара, ще търсим стратегически инвеститор, който освен добро възнаграждение ще предложи и съпътстващо производство“, обяви, икономическият министър.


image0 (9K)