„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Ахваз, жертвите вече са 24

При нападението на военен парад в югозападния ирански град Ахваз са убити 24-ма и ранени 53-ма души, съобщи иранската информационна агенция ИСНА, цитирана от АП, предаде Новини.бг.

[ad id=“225664″]

Иранската държавна агенция се позовава на „добре осведомени източници“, без да ги назовава. Според нея въоръжените нападатели били облечени в униформи на Гвардейците на Ислямската революция и се целели във военните и полицейски командири, които наблюдавали парада от един подиум. По данни на други местни медии при атаката са били убити най-малко осем членове на елитните Гвардейци на революцията и ранени 20. За момента никоя групировка не е поела отговорност за нападението. Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф обвини за атаката страните в района и техните „американски господари“.

Нападателите открили масиран огън по маршируващите Гвардейци, по зрителите и правителствените представители на близката трибуна. Според Зариф сред жертвите има деца и журналисти, съобщава БТА.

Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението по време на военния парад в Иран. Това съобщи пропагандният орган на джихадистката организация, агенция „Амак“, предаде АФП.

[ad id=“263680″]

„Бойци на Ислямска държава атакуваха парад на иранските сили в град Ахваз“, посочи „Амак“.


image0 (9K)