„И стените говорят…“ в Художествената галерия

На 9 март 2018 г. от 17.30ч. в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита представителната  изложба  на катедра „Стенопис“ при Факултета по изобразителни изкуства, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ под надслов „И стените говорят…“.

[ad id=“225664″]

В експозицията са включени дипломни проекти на студенти от специалност „Стенопис“, представени в класически и съвременни техники на буон фреско, а секо, сграфито,  мозайка и витраж, реализирани в архитектурна среда.

[ad id=“236999″]

Специалност „Стенопис“ е една от най-старите във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет и съществува от неговото създаване. През 2014 г. в катедрата е оборудвано единственото по рода си в страната студио за горещо стъкло “Hot Shop“ към новооткритата магистърска програма “Дизайн на стъклото“.

[ad id=“263680″]

Ателиетата за гореща и студена обработка на стъкло са с всички технико-технологични възможности за реализация, както в класическата витражна техника, така и в съвременните техники – фюзинг, слъмпинг и горещи техники за обработка на стъкло.


image0 (9K)