Какво написаха лично до Илиана Раева за участието на националния отбор в реклама на Националната лотария

Както вече ви съобщихме, Национална мрежа за децата сезира 8 институции заради реклама на Национална лотария с участието на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика. Какво е личното им обръщение към един от героите в клипа – Илиана Раева:

[ad id=“225664″]

„Уважаема госпожо Раева,

В качеството Ви на председател на Българската федерация по художествена гимнастика бихме искали да Ви попитаме кое Ви накара да се съгласите за включване на гимнастичките от Националния отбор по художествена гимнастика в рекламен клип, който насърчава опити за лесна печалба и хазартна пристрастеност на деца и млади хора? Вие сте единственият носител на права що се отнася до реклама на художествена гимнастика – насърчаването към хазартни игри ли е асоциацията, която бихте искали да има с този спорт? Вашият Устав предвижда изключване на членове на БФХГ при грубо уронване на престижа и авторитета на Федерацията. Какво се предвижда при подобни действия от страна на Председателя на Управителния съвет?“, питат от НМД.

[ad id=“237001″]

„Силно се надяваме съвместните усилия на държавните институции и гражданското общество да доведат до едно ясно поставяне на границата на недопустимото по отношение на насърчаването на деца за участие в хазартни игри. Вярваме, че наличието на законови и етични норми е смислено, само ако те се прилагат на практика и не позволяват ситуации, в които печалбата на частни лица стои над рисковете за развитието на децата и младите хора у нас“, се казва още в позицията на Национална мрежа за децата.

Сезираха 8 институции за рекламата „Шоколада само го миришем“


image0 (9K)