Как да носим дамски елек – открийте задължителните неща

Елеците са може би една от най-универсалните връхни дрехи, предпочитани и от мъже и жени, заради комфорта и мобилността на движенията, която осигуряват. Въпреки това много дами откриват трудности при съчетаването на елека си с останалата част от гардероба, затова и днес ще ви покажем как да носите тази дреха, за да може освен да се чувствате добре, и да изглеждате стилно.

Капитонираният елек – стил и комфорт в едно

Капитонираните елеци са едни от най-популярните сред дамите заради универсалния си дизайн и широка гама от цветове и принтове. Те най-често се изработват от полиестер, което ги причислява към спортно-елегантния стил и се съчетават перфектно както със спортно облекло, така и с дънки, в зависимост от повода, по който ги носите. Кройката им най-често е вталена и подчертава извивките на тялото, а материята защитава от вятър, а в някои случаи дори от дъжд, в зависимост от това дали материалът, от който е изработен, елекът, е водоустойчив.

Въпреки че елекът е уникална по рода си дреха и не се срещат много вариации откъм кройка, на пазара се предлагат както обикновени, така и елеци с качулка. Първите са чудесни за условия, при които се налага обличане на няколко слоя дрехи – през зимата или при преходи в планината, защото не придават допълнителен обем на тялото и не пречат да се слагат още дрехи върху тях. Вариантите с качулка са по-подходящи като връхна дреха и са перфектни за дните, в които ни е студено, но не чак толкова, че да обличаме дебело яке или палто. Повечето елеци са създадени като дрехи по тялото, но ефектен и удобен вариант за тяхното носене е и да се обличат върху суитшърт с цип – за такава комбинация е препоръчително да изберете елек с един размер по-голям от вашия стандартен, за да можете да носите по-обемна връхна дреха отдолу. Разбира се, ако не сте почитатели на обемните якета и предпочитате тънки преходни такива тип ветровка, се придържайте към своя размер елек – за да изглеждаме добре в дрехите си е важно те да са в правилно подбран според начина на носене размер. Разнообразие от цветове и размери дамски елеци можете да откриете на следния линк – https://www.bolf.bg/bul_m_Дамско-облекло_Дамски-елеци-15126.html.

Пухени елеци – за модерни дами

Ако преди елекът се е смятал за изцяло спортна дреха, днес, подобно на спортните обувки, които вече съвсем не са само за спорт, и дамските елеци са приложими в почти всяка визия, в зависимост от материята, от която са изработени. Полиестерните елеци принадлежат на атлетичните натури, а за елегантните дами тази година актуални са поларените елеци, както и тези от изкуствен косъм. Освен, че предпазват от студа, те могат да изглеждат и изключително стилно, а може би най-хубавото е колко са приятни на допир и колко е комфортно носенето им – сякаш човек не е облякъл просто елек, а е попаднал в топла прегръдка. Пухените елеци са перфектният завършек както на по-непретенциозни визии, така и на елегантни тоалети за специални поводи. Любимата ни комбинация е от черен кожен клин, палто в същия цвят и красив елек от изкуствен косъм за акцент – с малко средства и въображение можете да създадете визия, която да изглежда стилно и да носи усещане за лукс и класа.

Дори да не сте почитатели на животинските принтове и имитации на кожа, и за вас има начин да бъдете модерни и в същото време да избягате от спортния привкус на елеците. Поларените варианти са също толкова меки и комфортни, а и се предлагат в доста по-широка гама от цветове от тези, имитиращи животински косъм, така че можете да развихрите въображението си и да създадете ефектна визия, изразяваща собствения ви стил и напълно актуална според новите модни тенденции, в които на почит е именно свободата в начина на обличане и съчетаване на дрехите. Вариантите са много, просто открийте правилния модел според вкуса си и повода, за който ви трябва елекът.