Карнавалът в Рио де Жанейро се отменя

Кметът на Рио де Жанейро обяви, че градът му няма да организира тази година прочутия си карнавал заради епидемията от COVID-19, предаде „Франс прес“.

„Никога не съм крил страстта си към карнавала и знам икономическото значение на тази културна проява за нашия град. Изглежда ми обаче неразумно да си представя в този час, че можем да организираме карнавала дори през юли“. Това написа в социалната мрежа „Туитър“ Едуардо Паис.

Карнавалът в Рио обикновено се състои през февруари или март, точно преди началото на постите. През септември 2020 година школите по самба, които го организират, решиха да отложат карнавала за юли 2021-а. Те се надяваха, че дотогава ще има много ваксинирани срещу COVID-19.

Въпреки началото на имунизационната кампания в Бразилия в неделя, кметът на Рио де Жанейро смята за невъзможно организирането на най-големия фестивал в света, който привлича всяка година милиони хора по улиците на мегаполиса.

Бразилия е на второ място в света – след САЩ, по смъртни случаи от COVID-19. Жертвите на коронавируса в страната са над 214 000.

 

 

 


image0 (9K)