Катрин Тасева и Боряна Калейн спечелиха шест медала в Бърно

България спечели шест медала от турнира за Гран При в чешкия град Бърно.
След като вчера Катрин се пребори за бронза в многобоя, а България се поздрави с три гимнастички в топ пет (Невяна Владинова се класира 4-та, а Боряна Калейн – пета), днес във финалите на уредите Катрин Тасева спечели още три медала (сребърни на топка и бухалки и бронзов медал на лента), а Боряна Калейн се окичи със сребърен медал на обръч и бронзов медал на топка.
Във финала на обръч Катрин остана на четвърто място,  като бе изпреварена от американката Лаура Дзенг .
Така България се поздрави с медали освен в многобоя и на всеки един от финалите на уредите.
Невяна Владинова изигра силни бухалки и остана на косъм от медала като се нареди на 4-то място, а на лента допусна неточност и остана на 6-то място.

Катрин игра в първия ден с температура, Неви, оказа се е претърпяла спешно вадене на зъб, но никой нищо не каза преди състезанието, момичетата работят както трябва и резултатите са на лице.
Катрин изигра лентата, с която спечели бронз днес за последен път. Вече има нова композиция, която ще бъде представена за пръв път на Европейските игри, които започват на 21-ви юни в Минск.

„Водачеството се изразява в това пред теб да стоят хора, които те гледат и така добиват увереност, гледайки те как реагираш и ако държиш нещата под контрол и те ще го правят. Продължавай да бъдеш водач в истинския смисъл на думата, защото мечтите се сбъдват на тези, които вярват, работят и знаят как!
Радвайте се българи и се гордейте с националния отбор по художествена гимнастика – момичетата го заслужават,заяви президентът на федерацията Илияна Раева.


image0 (9K)