„Кацаров, оставка!“ Трети ден на протести в „Пирогов“

Лекарите и служителите от „Пирогов“ протестираха за трети ден, като за кратко блокираха движението по бул. „Цар Борис III“ в София. Действията им са в защита на проф. Асен Балтов, който беше уволнен от поста на директор на болницата на 14 юли.

В понеделник лекарите за първи път издигнаха и ново искане – да се създаде клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19.

Освобождаването на проф. Балтов беше аргументирано с лошо управление, което е било съпътствано от нарушения в размер на над 1 млн. лв. Като пример беше посочено, че над 400 души са били регистрирани като пациенти по здравни пътеки, но дейност по лечението им не е била извършвана.

В петък здравният министър Стойчо Кацаров каза, че той самият е бил един от тези пациенти. Лекари от болницата го обвиниха в лъжа или неточност.

В понеделник служителите на „Пирогов“ отново поискаха оставките на здравния министър и на директора на здравната каса Петко Салчев. Те излязоха с плакати „Пирогов“ не точи здравната каса“ и „Кацаров, оставка!“

Лекарите за първи път настояха и за създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. .


image0 (9K)