Кметът Живко Тодоров подари плакет и знамето на Стара Загора на Мирела Демирева

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с олимпийската вицешампионка Мирела Демирева зала 203 на Община Стара Загора при засилен журналистически интерес. Живко Тодоров подари на Мирела Демирева букет цветя, плакет и знамето на Стара Загора.

Състезателката на СКЛА „Берое“ стана втора на Олимпиадата в Рио с постижение от 197 см. Живко Тодоров благодари на спортистката и подчерта ,че медалът е повод за гордост.
„Целта на тази среща е да покажем, че усилията ни в спорта дават резултати, че имаме спротисти, които да увличат подрастващите, за да бъдат те в залите“, заяви кметът на Стара Загора. Той каза още, че цел пред Общината през следващата година ще бъде възстановяването на подгряващата писта над Стадиона.
Живко Тодоров благодари на председателя на Управителния съвет на клуба Иван Колев, който от години поддържа леката атлетика в града.
“В днешно време са малко хората, които осъзнават своя обществен ангажимент и имайки сериозен бизнес в Стара Загора, помагат и за развитието на любимия си спорт“, заяви той. Кметът отправи благодарности към Емилия Драгиева и своя заместник Красимира Чахова, които също имат значителен принос за възраждането на атлетиката в града в последните години.
От своя страна Мирела Демирева благодари за оказаното внимание.
„В „Берое“ има изключително много енергия. Ще се радвам да допринеса за развитието му, защото е изключително иновативен, показва бъдещето в леката атлетика, начина, по който трябва да се развиват клубовете“, заяви Мирела Демирева. Според нея Стара Загора има потенциал за организиране на подготвителни лагери на международно ниво.
Олимпийската вицешампионка е на мнение че не може да тренира целогодишно в Стара Загора.
„Трудно е тук да бъде проведен цялостен цикъл, настилката е твърде стара и ще продължа да се готвя в Холандия под ръководството на Рини Ван Леуен“, заяви Демирева.
Бизнесменът Иван Колев, спонсор на СКЛА „Берое“, припомни, че неслучайно Стара Загора е избран за Европейски град на спорта, през 2017 година ще бъде домакин на Балканска гала-вечер на леката атлетика, а през 2018 година амбициите са да приеме домакинство на Балканиада.


image0 (9K)