Кметът на Плевен предлага Стойка Кръстева за почетен гражданин

Кметът на Плевен предлага Стойка Кръстева за почетен гражданин

Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартанки предлага Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева да бъде обявена за почетен гражданин на града, предаде БНР.

Вторият златен медал за България – на Стойка Кръстева, отново донесе празник в плевенския край след златото на Ивет Горанова.

Още по темата

7 авг 2021 15:16

25

7 авг 2021 08:43

163

Кметът Георг Спартански каза:

„Очаквахме след олимпийското злато на Ивет друга жителка на нашата община – Стойка Кръстева, да зарадва България с второ злато. Стойка се представи великолепно, зряло. Втори златен, исторически за България, медал, който пак идва в община Плевен и за цяла България, разбира се. За да бъдат равнопоставени нещата и да бъдат на принципна основа, за мен ще бъде удоволствие да предложа на колегите общински съветници да удостоим със звание „почетен гражданин“ на Плевен и Стойка Кръстева. Вие сте присъствали на еуфорията в село Върбица, където живеят и съпругът, и родителите на Стойка. Признание за огромния успех, за положения титаничен труд и за огромния таланти на Стойка Кръстева, както и на Ивет Горанова, е да бъдат предложени и обявени за почетни граждани на Плевен. За мен ще бъде чест“.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)