Кой е най-слабият сектор на полицията в Стара Загора – отговор на новия шеф комисар Георги Хаджиев

На въпрос кой е най-слабият сектор в ОД на полицията в Стара Загора, комисар Георги Хаджиев отговори: Няма слаб сектор, има увеличаващ се брой престъпления, свързани с производството, разпространението и употребата на наркотични вещества. Там трябва да работим усилено, да наблюдаваме стриктно хората от контингента.

Днес на брифинг беше официално представен пред медиите в Стара Загора новият директор на Областната дирекция на МВР комисар Георги Хаджиев, който встъпи в длъжност на 1
август, заменяйки своя предшественик ст. комисар Николай Кирков, преминал на друга работа – началник на Шесто РПУ в Пловдив.

43-годишният комисар Георги Хаджиев е бил началник на Първо районно управление към Софийската дирекция на вътрешните работи от декември миналата година до назначението си в Стара Загора. В системата на МВР, завършилият „Маркетинг и мениджмънт“ в УНСС, Хаджиев е от 2001 година, когато започва работа в сектор „Икономическа полиция“ във Второ районно управление в София. 15 години работи в отдел „Икономическа полиция“ в СДВР, като две от тях оглавява сектор „Бюджетни организации и организации с нестопанска цел“. Роден е в Петрич.

Комисар Георги Хаджиев каза, че да ръководи петата в страната Дирекция на МВР, е огромна отговорност, не привилегия. След встъпването си в длъжност на 1 август той вече се е запознал с ръководствата и състава на всички полицейски управления и участъци в Старозагорска област. Новият директор уточни, че ще даде кредит на доверие на колегите си, но и ще изисква бъдещи резултати. Той определи състоянието, в което е заварил Областната дирекция като „добро“. Комисар Хаджиев отбеляза факта, че резултатите показват трайна тенденция и дори лека градация на разкриваемостта.

Неговите приоритети в работата касаят на първо място най-големия брой престъпления – срещу собствеността.

На второ място е противодействието на държането и разпространението на акцизни стоки: цигари, алкохол, горива.

Друга основна задача за ръководената от него Дирекция е и борбата с корупцията и противодействие на престъпленията, които ощетяват фиска.

Ако хората не почувстват на практика сигурност, защита от органите на Министерството, значи ние не сме си свършили добре работата. Ще изисквам от колегите качество на
разследването и гъвкава организация на оперативната работа.

Получавам пълна подкрепа, както от екипа на Областната дирекция, така и от местната съдебна власт, защото ние сме взаимносвързани.

Директорът на полицията сподели добрата новина за колегите си, че е започнало изплащането на сумите за униформено облекло на служителите от Областната дирекция на
МВР в Стара Загора и до месец и половина всички дължими от 2011 г. суми ще бъдат преведени.

 


image0 (9K)