Комедията „Пижама за шестима“. Нищо в „любовните триъгълници” не е каквото изглежда

Комедията „Пижама за шестима“ на Марк Камолети е спектакълът на Драмаатичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора, който очаква своите зрители във вторник, 25 януари. Сценичният вариант и постановката са на проф. Атанас Атанасов, сценографията и костюмите – на Кирил Наумов.

”Нищо в „любовните триъгълници” не е такова, каквото изглежда. В реалния живот това не винаги е толкова забавно. В театъра е по-различно, особено ако пиесата е френска и неин автор е Марк Камолети. Всеизвестният и в много случаи банален житейски „триъгълник” за този драматург е само повод да развихри своето въображение. Хуморът, бликащ във всяка сцена ни въвлича в лабиринт от авантюристични клопки. В началото сме само зрители, но неусетно ставаме и съучастници в интригуващото действие, защото или в своето въображение, или от житейски опит сме се докосвали до острите ръбове на някакъв триъгълник. На финала героите обличат своите пижами и уморени заспиват в „кочината” и „обора”… Искрено вярвам, че с пижами или без, след спектакъла зрителите ще спят усмихнати дни наред! С благодарност към екипа за слънчевата ни среща!”. Това споделя режисьорът актьор проф. Атанас Атанасов по повод на своята среща със старозагорските зрители.

В ролите зрителите ще видят Иван Калошев, Светла Тодорова, Илчо Димитров, Илина Илиева (Мария Пенчева), Диана Найденова, Димитър Митев.

Проф. Атанас Атанасов: Не тъпча на едно място, токсично е!

Марк Камолети на старозагорска сцена. Швейцарецът французин от италиански произход

 


image0 (9K)