Костадин Паскалев: Явно Борисов е поискал оставките на министрите.Сега започва големият цирк

„Имам притеснение с това как работят правораздавателните органи, защото се раздават присъди, преди да е приключило разследването“, казва бившият регионален министър

[ad id=“225664″]

„Не знам дали подаването на оставки е политическа отговорност, или е замазване на проблема. Докато не завършат съответните процедури, аз не смятам, че някой може да каже кой е виновен в случая край Своге. Не мога да кажа дали аз бих подал оставка, ако бях на мястото на Николай Нанков. Аз подадох своята и написах в 5 точки мотивите си за това, дадох ги на премиера и въпросът приключи. Тук очевидно Бойко Борисов ги е поискал, те са подадени и сега се започва големият цирк”, заяви по Канал 3 бившият министър на регионалното развитие в кабинета на НДСВ Костадин Паскалев.

„Аз смятам, че Румен Радев е издигнат от българските граждани и смятам, че всяка една политическа партия, която си мисли, че нейните симпатизанти гласуват само за една или за друга политическа група, прави голяма грешка, както БСП я направи по времето на Пламен Орешарски- не си даде сметка, че голяма част от десните гласуваха за промяна на статуквото и сбърка след това в управлението си“, посочи Паскалев.

„За съжаление президентът е прав – БСП все още не е формулирала ясна алтернатива, с която да завладее сърцата и умовете на българските граждани и респективно, да спечели изборите. Лично според мен Визията е една добра крачка в правилна посока в смисъл, че се предлага нещо на гражданите, което да бъде дискутирано“, коментира още той.

[ad id=“225664″]

„Аз бих обърнал структурата на „Визия за България“, бих започнал с глобалното –  къде се намира България и какви са нейните цели в Европа и света. Бих коментирал след това какво се случва с демографията на страната и след това бих преминал към икономиката и цялата социална сфера. Това са важните неща за коментиране. Според мен Визията има твърде много недостатъци в този момент за да бъде наречена алтернатива на сегашното управление”, обясни Костадин Паскалев.

„В България има традиции в строителството на пътищата, има и съответните фирми с добри качества. Лично според мен има много тежки проблеми и един от тях е отсъствието на една цяла програма, която е свързана с изграждането на инфраструктурата у нас. От година на година се намират нови решения, които обаче не вършат нищо“, каза бившият член на ръководството на БСП, след като Нинова я оглави.

[ad id=“263680″]

„Онова, което трябва да се случва е да се правят добри проекти, които обаче струват много пари и след това да правят добри поддържащи процедури като се избират сериозни изпълнители за тях”, категоричен беше Паскалев.

„Започва се от качеството на проектите, минава се към изпълнителите и след това към контрола на изпълнението. Навсякъде има проблеми. Големият проблем в нашата държава е корупцията. Винаги има намаление на бюджета при корупционни схеми. Още на следващия ден след трагедията в Своге, регионалният министър съобщи, че има проблем с пътната настилка, което беше и доказано след това. Имам притеснение с това как работят правораздавателните органи, защото се раздават присъди, преди да е приключило разследването“, поясни той и продължи:

[ad id=“236993″]

„За да можеш да направиш една оценка на конкретната ситуация, трябва да си запознат с фактите. Очевидно мерки не са били взети. В много участъци има проблеми, мога дори да кажа, че строителството ни не е качествено.”


image0 (9K)