КП „Български патриоти“ представиха листата и идеите си в Тополовград

На 17 юни в Тополовград КП „Българските патриоти“ предизборно представиха листата за 29 ХМИР в изборите за 46 ОНС на 11 юли. Те представиха и част от идеите и намеренията си за управление и развитие на Област Хасково и на страната като цяло. Присъстваха половината от кандидатите за народни представители от листата, начело с водача и Йордан Апостолов, който е бил народен представител в 44 ОНС. Той бе и основният говорител на срещата с жители на Тополовград. Господин Апостолов засегна много разнородни теми от обществения и политически живот в страната, като най- пространно се спря на темата в която е и специалист – селското стопанство. Посочи много примери как то би могло да възроди страната като цяло и Хасковска област в частност, както и обратни за това как субсидии и европейски програми се използват неправомерно.
Водачът на листата говори и за това, колко е било трудно да бъдат част от управлението в коалиция с ГЕРБ по време на 44 ОНС и третото правителство на Бойко Борисов. Разказа, какви битки са водили с ГЕРБ, за да прокарат някои свои идеи, като тази за минималната пенсия и др. Спря се и на опасността с недомислиците в промените в ИК, ДПС да увеличи броя на депутатите си. Според него и други от кандидатите от Българските патриоти, те били свели в 43 ОНС народните представители от ДПС до 27, а сега имало вероятност те да са над 40 в 46 ОНС.

Засегната бе и темата за т. нар. „протестърски партии“ и тяхното неразбираемо на моменти поведение, както и други теми от политическия и обществен живот. Част от присъстващите зададоха въпроси с които се получи интересна и разгорещена дискусия. В края на представянето и на тази дискусия, кандидат депутати и присъстващи се обединиха около едно становище. А то беше, че крайно време в България е да се потърси национално разбирателство и съгласие по основните проблеми и приоритети на страната, за да може в близкото бъдеще изобщо да я има.


image0 (9K)