Красимир Вълчев: Да се пренасочат тестовете към големите ученици, малките рядко се разболяват от ковид

Днес народните представители на Стара Загора от ГЕРБ Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова, дадоха пресконференция, на която ЗАРАТА присъства

На журналистически въпрос какво би направил Кирил Вълчев, ако в момента е министър на образованието, той отговори, че би препоръчал да се спрат тестовете на учениците до четвърти клас и да се пренасочат към по-големите ученици от V до XII клас, за да могат всички да се върнат в училище.

Според анализи на действалия през управлението на ГЕРБ щаб, малките ученици рядко се разболявали от ковид, поради ред особености на възрастта – социални и физиологични. Вълчев припомни и как при актуализацията на Бюджета в миналото НС, ГЕРБ предложиха да се предвидят средства за тестове на учениците, но Асен Василев отхвърли предложението, вероятно само защото идва от политически опоненти. При неполитически, а рационален подход, ако предложението ни бе прието, сега щеше да има тестове за всички възрастови групи и всички щяха да са в училище. При ситуацията в момента, е най-разумно малките ученици да си ходят на училище, а тестовете да бъдат пренасочени така, че и останалите да се върнат в клас, посочи бившият министър на образованието.

На пресконференцията присъстваха също председателят на Областния предизборен щаб Радостин Танев и общинският ръководител на партията в Стара Загора Емил Христов.

Народните представители посочиха, че ГЕРБ запазва броя на мандатите си в Старозагорски район, както и подкрепата на избирателите. „Партията доказа, че е най-сплотената, в много добра организационна форма, с най-голям потенциал от хора и здрава младежка структура. Ще останем символ на отговорност и градивност. “ – заяви Красимир Вълчев.

Вълчев подчерта, че той и неговите колеги остават ангажирани с реално изпълнимите цели, които са си поставили за развитието на региона и се надява старозагорските народни представители от останалите политически сили да се обединят около важните каузи. „В Парламента ГЕРБ ще бъде силна, активна и конструктивна опозиция, но и безкомпромисна, когато добрите политики не се надграждат, а се елиминират. Най-спешната задача е приемането на бюджета за 2022 г., защото от него зависят компенсациите на засегнатите от пандемията сектори. Само за училищата и детските градини ще са необходими допълнително 250 млн. лева за отопление и храна“ – добави той и определи действията на служебните министри на образованието и науката и на здравеопазването като подигравка с учениците и техните родители.

Красимир Вълчев изрази опасения, че няма спойка между новото управляващо мнозинство и много скоро ще лъсне неспособността му да се справи с кризите, които тепърва ще ескалират.

Народните представители, Емил Христов и Радостин Танев благодариха на всички свои членове, симпатизанти и гласоподаватели за доверието, което ще бъде оправдано. „Всеки един от тях трябва да знае, че няма да бъде оставен на Рашковци и на репресии“ – категоричен е Маноил Манев. „Ще продължим да работим със същия хъс, защото сме партията, която мисли за своето бъдеще и се грижи за развитието на градовете и регионите“ – заяви Радостин Танев.

Народните представители от ГЕРБ – Стара Загора ще провеждат традиционните си приемни дни за граждани и ще продължат срещите с партийните структури, кметовете и общинските съветници в общините в Старозагорска област, за да получават информация за приоритетите, важни за хората в населените места.

Среща с кмета Живко Тодоров вече беше проведена. Следващата седмица ще направим среща с всички кметове в региона, а със съветниците, при това от всички партии, които желаят да ни поставят задачи като народни представители на 27 МИР, сме предвидили ежеседмични срещи, казаха депутатите и подчертаха, че за тях е важно да получават реални задачи за решаване на реални проблеми на региона.

Те се надяват всички народни избраници на 27 МИР заедно и прагматично да работят за Стара Загора, без значение партийната си принадлежност, защото здрави и развиващи се региони, означават здрава и развиваща се България.

 


image0 (9K)