Красимир Каракачанов в Стара Загора: Избори – като стане ясно, че Бюджет 2023 ще е пробит

Снощи, на 2 юни, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов бе в Стара Загора както, за да представи книгите си, така и за да се срещне със симпатизанти и обществеността.

Според него през целия 2 юни българските политици са изкривявали темата за почитта към Ботев и всички загинали за свободата на България, размивали са значението на това за каква свобода, за каква България е била дадената саможертва.

Воеводата смята, че не само днес, а и във всички времена, политиката на умните държави с умни лидери, се е определяла от прагматизма и идеята как техният собствен народ да просперира. Това не прави войните по-малко грозни, нечовешки и античовешки, нито прави нападението над суверенни държави по-морално, но такива са фактите и ако искаме да сме сред умните държави трябва да приемаме тези факти. Т.е. ако ни е по-изгодно да купуваме газ от Русия – да я купуваме, а не пак да копуваме като сега руски газ, но през посредници и 35% по-скъп, за да си направят управляващите далаверката. „И това не ме прави русофил, нито пък съм русофил – просто съм за прагматизъм в политиката“ – твърди Каракачанов.

„Правителството ще се задържи, дори, ако ИТН излезе от коалицията, предадат ли българския интерес относно Северна Македония“ – подчерта Каракачанов. Той смята, че най-вероятното време за тръгване към избори ще бъде, когато през октомври на всички им стане ясно, че управляващте не могат да „вържат“ Бюджет 2023, защото банките вече са започнали да им отказват кредитиране заради опасната политика на нецелесъобразно харчене, а те без кредити няма как да се справят.

Все пак, според него дали и кога ще има избори ще се рещи не у нас, а от външни сили – от същите, поставили тези управляващи, за да контролират още по-лесно България и да реализират целите си по югоизточната дъга, която става все по-важна от геостратегическа гледна точка. В анализа си Каракачанов прогнозира обединяване на албанците (Албания, Косово, албанците в Македония) и възникване на сериозен политически и териториален субект, почти равен на България, който ще ни измести от позицията на лидиращи на Балканите, съответно ще засегне блгарските интереси.

„Ако допуснем да се вдигне ветото и Скопие да започне преговори с ЕС, това означава, че утре ще имаме и още по-агресивен съсед, който за 5 години не направи нищо по изпълнението на договора, подписан на 1 август 2017 г, ще имаме граница с държава, която ще засили антибългарската си реторика, защото ще бъде в друга фаза, друг статут. Ако станат членове на ЕС, ще започнат да търсят малцинства, малцинствени езици, да карат населението в Благоевградска и Кюстендилска област да изучава македонски език, тоест ще задълбочим проблема с Македония. Затова България трябва да устоява твърдата си позиция по този въпрос“, предупреди Каракачанов.

Красимир Каракачанов реторично зададе и въпроса защо точно сега сме се засилили към еврото – в момент на криза и инфлация, при който със сигурност има рискове, които няма как да бъдат предвидени на базата на опита ни от една различна и далеч по-спокойна ситуация преди време.

Голямо внимание логично отдели ексвоенния ни министър на темата за отбраната, войната, пробойните в сигурността ни и възможните перспективи.

 


image0 (9K)