Къро платил 50 хил. за побоя над журналиста Слави Ангелов?

Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро и лично присъствах, когато той даде парите на посредника, който трябваше да намери извършителите.

Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над журналиста, съобщава „24 часа“. Ангелов беше нападнат пред дома си на 17 март 2020 г. от трима маскирани. Днес подсъдими са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. И тримата са боксьори, тренирали в залата на Валентин Давидов – човекът, който според Серафимов е взел парите от Къро, за да възложи поръчката на братята и техния приятел.

Същият Валентин Давидов е в управителния съвет на боксов клуб “Фаст” заедно с Деан Генов – бодигарда, който беше разстрелян в Кейптаун заедно с Къро, съпругата му Гергана и бавачката на децата им. Клубът е регистриран на адреса на зеленчуковата борса “Къра” в район “Слатина”, която официално е на Каменов.

Ивайло Серафимов е работил за Къро и по думите му е събирал парите от обектите му. Контролирал паркингите, борсата, както и нелегалното производство на цигари. Твърди, че е контактувал постоянно с него до есента на 2020 г., когато е разпитан по разследването за побоя над Слави Ангелов, както и по делата срещу Васил Божков и много други, ръководени тогава от Специализираната прокуратура. Серафимов потвърди показанията си в полицията и пред съда под клетва на 29 април 2022 г., като добави и нови детайли от това, на което е станал свидетел.

“Едната причина за поръчката беше една карикатура относно Каменов, в която се казваше “… прати Къро да ги омаа…”. Това беше публикувано във вестника и Къро беше побеснял. Това беше януари или февруари, точно когато започна пандемията”, разказа Серафимов пред съда.

“Вальо Давидов каза, че близнаците ще свършат работа. Разбрах за кои близнаци става въпрос, защото той ми каза отвън. След това Вальо Давидов го виждах 2-3 пъти и след това замина преди Гергана Каменова за ЮАР – края на януари или началото на февруари. Давидов замина преди нея и след това през май замина и Каменов, след като ескалираха нещата тук, т.е. разбра се за побоя и за други неща. Разбра се за цялата му дейност, която е обект на други дела и други досъдебни производства”, разказва свидетелят, който се оттеглил от групировката на Къро, защото научил, че иска да го убие заради информацията, която има за него.

Според него Валентин Давидов се е обадил на биячите 2 дни преди нападението над Ангелов. Лично той му го казал. Казал, че е подготвил нещата с момчетата да свършат работа. След това и Красимир Каменов му казал, че работата е свършена.

“Звънна ми сутринта веднага след побоя. Тогава се качих до тях. Казах му, че ще има проблем, защото е известен журналист, а той ми каза: “Абе, колега, какво ще стане? Това е един драскач”. Това му бяха думите. Общо взето, е това по случая. Аз съм присъствал на поръчката, но не съм присъствал на побоя”, разказа още Серафимов.

Той посочи в залата подсъдимия Бисер Митрев. За него казва, че близнаците са го взели с тях и точно той е счупил крака на Слави Ангелов, докато е бил на земята. Знаел го от Къро.

Серафимов е давал показания по делото за побоя над Слави Ангелов първо като анонимен свидетел. След като обаче намира некролог на вратата си с неговата снимка и имена, е разпитан вече като явен свидетел. При разпитите в полицията му е показван запис от побоя на журналиста.

“Единият има специфично ходене, т.е. този, който прилича на Бисер по телосложение. Има специфична походка с такова по-странно патешко ходене. От това, което видях от записа за близнаците – единият е по-едър, а другият е по-слаб. Не ги различавам, а и не мога да кажа нищо, защото на записа това са хора с маски. На записа се вижда как едно високо момче си мери крачките, приближава се и удря Ангелов.

След това започват да го удрят и единият, който отговаря на телосложението на Бисер, започва да го удря с някакъв предмет по крака. Оприличавам лицето с предмета на Бисер, защото другите двама са по-високи и са по-слаби”, разказва Серафимов. Заради противоречия в показанията му пред съда бяха прочетени показанията му пред разследващите, които са две години и половина по-рано. Там Серафимов твърди, че познава Бисер Митрев. Събирал се с приятели в кафене в кв.“Надежда”. Тренирал кикбокс. Познавал и близнаците Георги и Никола Асенови. “Виждал съм Вальо Давидов да ги тренира. Аз съм тренирал в същата зала и съм гледал техни тренировки. Двамата близнаци визуално са еднакви, като единият е малко-по-едър. Чувал съм от Вальо Давидов, че са добри състезатели. Виждал съм ги как тичат и как нанасят удари. Походката им е специфична. И двамата ходят, като кривят тялото си настрани – наляво и надясно. Бисер също има специфична походка. Той е по-едър, по-пухкав от близнаците. Има доста заболявания. При походката на Митрев има едно кривене, което е специфично за него”, разказва Ивайло Серафимов пред разследващия полицай на 26 откомври 2020 г., след като некрологът му вече е разлепен.

Делото за побоя над Слави Ангелов продължава в Софийския градски съд след закриването на специализираното правосъдие. По него подсъдими са само братята Асенови и Бисер Митрев. Валентин Давидов е разпитван като свидетел и отрича да е получавал пари.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)