Лесно и евтино: Само 3 капки чистят ухото перфектно

Как да се погрижим за здравето си, ако нямаме възможност да посетим лекар? Евгений Комаровски е педиатър, популярен в Русия от много участия в различни телевизионни предавания, предлага съвет за почистване на ухото от ушна кал в домашни условия.

Смята се, че ушите на човек са самопочистващ се орган. По време на дъвчене, кихане и кашляне ушна кал сама обира онова, което е попаднало вътре.
Но понякога се случва ушната кал леко да задръсти ухото. В такива случаи е необходимо да се проведе процедура за промиване на ушите.

[ad id=“263680″]

Още интересни промоции и предложения в e-mol вижте ТУК:

Най-простото и достъпно средство за измиване на ушите и премахване наслояванията е разтвор на водороден прекис /кислородна вода/. Този метод може и трябва да се приложи веднага след неприятно усещане за пълнота.
Как се промива ухото?
1. За процедурата се смесва в съотношение 1: 1 дестилирана вода и 3% водороден пероксид.
2. С помощта на пипета вземете малко количество разтвор. Ако нямате под ръка пипета, може да овлажните памучен тампон в течността.
3. Наклонете главата, така че ухото да е успоредно на рамото и капнете само 3 капки. Дръжте главата наклонена около 5 минути. Секунди след това ще усетите характерно съскане. Това е индикация, че ушната кал влиза в реакция с пероксида.
4. Наведете главата си към противоположната страна, за да може излишната течност да се изцеди, след това избършете хубаво ухото с мека памучна кърпа, която е добре да не е много плътна. Не се препоръчва да се използват памучни клечки за уши по време на процедурата.
5. Повторете тази процедура и с другото ухо.

[ad id=“225664″]
Обикновено водородния прекис се справя добре с ушната кал. Ако първият опит да разтворите многото натрупана ушна кал се провали, опитайте пак след три дни, а ако и това не помогне, потърсете помощ от специалист.

Източник: lekuva.net


image0 (9K)