Локдаун е обявен в Москва от 28 октомври до 7 ноември

Локдаун е обявен в Москва от 28 октомври до 7 ноември

Снимка: архив, БГНЕС

Властите в руската столица Москва обявиха локдаун от 28 октомври до 7 ноември. В този период ще работят само аптеките и магазините за стоки от първа необходимост. Аналогични мерки се въвеждат и в Московска област, предаде Би Би Си.

Целта е прекъсване на веригата на заразяване с коронавирус, обяви в блога си кметът на Москва Сергей Собянин. „Ситуацията в Москва се развива по лошия сценарий. През следващите дни ще достигнем исторически пикове на заболяемост от COVID“, написа градоначалникът.

Още по темата

19 окт 2021 17:22

27

Съгласно изявлението на кмета Собянин няма да работят търговските центрове, музеите, театрите, кината, зоологическите градини, спортните зали и салоните за красота. Ресторантите ще могат само да извършват доставки по домовете.

В посочения период училищата и детските градини излизат във ваканция. Висшите и средните професионални учебни заведения преминават на дистанционно обучение.

Освен това в Москва се блокират социалните карти на неваксинираните хора над 60-годишна възраст. Те ще могат да бъдат деблокирани след ваксинация.

В Москва днес са регистрирани 7897 нови случая на заболяване от COVID-19, като вчера те бяха 5847.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви по-рано периода от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни, като той отбеляза, че те могат да се удължат по решение на местните власти.

 

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)