Лудогорец  отстрани Мура по пътя си към Шампионската лига

Отборът на Лудогорец  отстрани словенския Мура във Втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани спечелиха домакинството си с 3:1 и си осигуриха  сблъсък с гръцкия гранд Олимпиакос в следващия етап на надпреварата, видя ЗАРАТА.

С успеха днес разградчани си гарантираха двубои в Европа поне до Нова година. Продължаването напред в турнира означава, че Лудогорец си осигурява класиране в груповата фаза на новия турнир на УЕФА Лигата на конфедерациите. Дори и да отпадне от Олимпиакос, Лудогорец ще играе и плейоф за влизане в групите на Лига Европа. В касата на клуба също влизат близо 3 млн. евро.

Точни за тима на Валдас Дамбраускас на „Хювефарма Арена” бяха Пиерос Сотирус, Елвис Ману и Каули Соуса. Почетното попадение за гостите пък бе дело на Томи Хорват, който вкара за 1:1.

Така Лудогорец запази шансовете си  за трето класиране в групите на Шампионската лига живи. Първият двубой срещу Олимпиакос в Третия предварителен кръг на турнира ще се играе на 3 или 4 август, а реваншът седмица по-късно.


image0 (9K)