Майката на убиеца на Дамла: Той има страх от някъде, някой сигурно го е заплашил

Близките на арестувания за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград Мехмед Хасан били съветвани от лекар да го закарат на преглед при психиатър. Това разкриха пред 24rodopi.com негови съграждани, които познават семейството.

[ad id=“263680″]

Обърнете внимание на това момче, то се нуждае от психиатрична помощ, закарайте го при специалист – това били думите на медика.

Снощи пред блок „Слава“ се събраха над 80 души, които искаха да линчуват 25-годишният Мехмед Хасан. Разтревожени мъже и жени с притеснение обявиха, че ако убиецът бъде освидетелстван като психично болен, ще излезе от специализирана клиника след 6 месеца и отново ще застрашава живота на невинни хора. Млада майка поиска той да бъде вързан за дърво и всички от града да минават и да го замерват с камъни.

[ad id=“225664″]

„Притеснени сме понеже трябва да знаем мотивите защо е извършено това тежко престъпление. Искаме да видим улики. Протестите ще продължават, ако органите не си свършат работата“, заплаши момчилградчанин. „Полицията няма още отговори на важни въпроси. Самопризнанието не е доказателство. Ние не сме сигурни, че е той. И той пак вече е изкаран психично болен“, възмути се друг съгражданин на убиеца. „Страх ни е, че този човек ще го изкарат психично болен и ще излезе след няколко месеца. Ние няма да го търпим тук. Той е едно животно, дето е убило една невинна, а като се върне тука, ние ще го убием и после ние ще лежим в затвора, защото сме нормални! Досега не сме видели да се закача с някого. Никога не е казал на някого нещо. Не сме чували нищо лошо за него“, каза млад мъж. „Той има страх от някъде, някой сигурно го е заплашил. Заедно бяхме в болницата, той от баща си чу това нещо за смъртта на момичето. Към детето винаги се е отнасял добре“, каза майката на Мехмед – Фатме Хасан, която пък все пак призна, че в петък вечерта синът й е излизал и се е прибрал към 1 през нощта.


image0 (9K)