Малки тайни за по-лесно отслабване

Трудно се избира подходяща диета, а още по- трудно е да се спазва. Изисква се воля и мотивация. За да направим този период по-лесен, решихме да споделим с вас тези 6 трика, които никой никога не ви е казвал.

[ad id=“225664″]

1. Когато се хранете навън, винаги избирайте възможно най-малката порция.
Отделете време, за да прочетете менюто. Дори това да е място, където продават хамбургери и други нездравословни храни, изберете най-малката порция, която имат (мини хамбургер, персонална пица или лека салата). Според последните проучвания, хората, които не поръчват собственото си основно ястие, са склонни да ядат всичко на масата, дори ако са вече заситени.

2. Бъдете по-оптимистични! Всяка позитивна мисъл е от значение.
Идеята е да се съсредоточите само върху положителните мисли и да повтаряте целите по позитивен начин, сякаш са мантра. Например: „Свалил съм половин килограм! Това е страхотно!“, „Бавно, но сигурно!“, „Мога да ям само порцията, която си взех.“, „Мога да кажа НЕ на десерта.“ Тези оптимистични фрази могат да ви помогнат да постигнете вашите цели с положителна нагласа.

3. Да се храните сами е по-добре, отколкото с компания.
Когато започвате да правите промени в диетата си, обикновено търсите помощ от вашето семейство и приятели. Въпреки това, научно доказано е, че хората, които се хранят в група, ядат повече. Това се случва, защото прекарват по-дълго време на масата. В допълнение, докато говорят и се смеят, те губят контрол върху количеството погълната храна. Това не значи, че през цялото време трябва да ядете. Опитайте се да донесете на масата само това, което ще консумирате – вашата порция, така че да може да се насладите на добър разговор, без да се притеснявате за количеството храна, което приемате.

[ad id=“236999″]

4. Ако сте гладни, помиришете банан.
Може да звучи малко налудничаво, но е доказано, че ароматът на храни като ябълка, мента и банан може да заблуди мозъка и да ви накара да повярвате, че се храните. Едно проучване, включващо участието на 300 доброволци, които са помирисали тези храни, докато са били гладни, установява, че техният апетит намалява и скоро това се отразява върху кантара. Невероятно, нали?

5. Синьото е вашият нов любим цвят.
Едно скорошно проучване показва, че синият цвят намалява апетита. Така че, опитайте някои промени, като декориране на масата със синя покривка, сини салфетки, сини чинии и сини чаши. Това се нарича психология на цветовете. Съществуват други багри, които стимулират апетита, но синьото ще направи точно обратното за вас.

6. Яжте пред огледалото.
Вероятно ще кажете, че това е нелепо, но научните факти твърдят, че храненето, докато наблюдавате себе си в огледалото, намалява количеството на приета храна до една трета.

Източник: bgnow.eu


image0 (9K)