Малтретираните българчета в САЩ са добре. Родителите ги грози присъда от 5 до 15 години

Малтретираните българчета в САЩ са добре. Това заяви пред Нова тв Иван Анчев, консул на България в Чикаго.

Те няма да бъдат върнати при насилниците си и са настанени в дом. Условията там са добри, по мнението на консула ни, съобщава news.bg.

Анчев се е срещнал с децата, разговарял е с тях, на разговора са присъствали двама психолози. Специален съвет ще реши съдбата им.

Припомняме, че близначките са били осиновени преди 7 години от двойка вградчето Съмървил, щата Мисури. 56-годишният мъж и 40-годишната жена били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им.Властите открили в дома им 10 деца – 8 техни и две осиновени близначки от България.
Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната българска девойка имала паразити, а сестра й раздут корем поради недохранване. Няма следи от сексуално, или физическо насилие. Двойката провеждала „домашно образование“ и всички деца трябвало да четат религиозни текстове…

Родителите са с обвинения и ги грози затвор от 5 до 15 години. Консулът не е разговарял с децата за това какво им се е случило. Психолозите сметнали, че това ще ги върне към преживяното.

Разговорът се провел на английски език по желание на децата.


image0 (9K)