Манчестър Юнайтед постигна знаменит обрат срещу Ювентус в Торино

Манчестър Юнайтед постигна знаменит и драматичен обрат от 0:1 с 2:1 при гостуването си на един от фаворитите за спечелване на Шампионската лига – Ювентус.

Шампионът на Италия имаше множество голови положения, но поведе в резултата в 65-ата минута с красив удар от въздуха на бившия футболист на „червените дяволи“ Кристиано Роналдо. Португалецът се разписа след подаване на Леонардо Бонучи и вече има общо 121 гола в Шампионската лига. Това е първо попадение за него в турнира през настоящия сезон.

„Бианконерите“ удариха на два пъти гредите, а превъзходството им продължи, но в 86-ата минута Хуан Мата изравни след добро изпълнение на пряк свободен удар.

В последните секунди на двубоя Алекс Сандро си вкара автогол след ново изпълнение на статично положение и така се стигна до неочаквания обрат за Юнайтед.

След този двубой Ювентус е на първо място в група „Н“ с актив от 9 точки, докато Манчестър Юнайтед е на втора позиция с две точки по-малко. Валенсия е на трето място, а Йънг Бойс остава на дъното в тази група.

Роберт Левандовски се разписа два пъти за победата на Байерн Мюнхен у дома срещу АЕК в двубой от група „Е“.

Малко преди изтичане на първи половин час от двубоя защитникът Урош Косич фаулира в наказателното поле Левандовски и полският нападател вкара при отсъдената дузпа.

Баварците доминираха в притежанието на топката и в 71-ата минута Левандовски реализира своя четвърти гол в турнира след центриране от корнер на Джошуа Кимих.

След този успех германският шампион е съвсем отблизо до класиране за следващата фаза с актив от 10 точки. АЕК все още няма точков актив.

В другата среща от тази група Бенфика направи равенство 1:1 у дома с Аякс. Душан Тадич реализира изравнително попадение за холандския гранд в 61-ата минута с удар от малък ъгъл.

Преди това Жонас се разписа в 29-ата минута, давайки аванс в полза на „орлите“.

Отборът от Лисабон заема трето място в групата с 4 точки, докато два кръга преди края на груповата фаза Аякс има 8 точки на втората позиция.

В група „G“ Реал Мадрид разгроми като гост Виктория Пилзен с 5:0. Карим Бензема се разписа на два пъти, в 21-ата и в 37-ата минута, а между двете му попадения точен беше Каземиро.

Гарет Бейл направи резултата 4:0 пет минути преди почивката, а в 67-ата минута Тони Кроос оформи крайното 5:0 в полза на европейския клубен шампион.

Реал Мадрид има актив от 9 точки на първо място, а Рома също е с 9 точки на втора позиция. Виктория Пилзен има само една спечелена точка, докато ЦСКА Москва е на трета позиция в група „G“.

Манчестър Сити разгроми у дома Шахтьор Донецк с 6:0 в среща от група „F“ на Шампионската лига. Английският шампион взе аванс в 13-ата минута с удар отблизо. Десет минути след това Рахим Стърлинг падна в наказателното поле без да има контакт с противник, но главният съдия Виктор Касай отсъди дузпа и Габриел Жезус я превърна в гол за 2:0.

Четири минути след почивката Стърлинг покачи резултата на 3:0 със силен шут от дистанция в горния ъгъл.

В 72-ата минута Жезус отново изпълни точно 11-метров наказателен удар, а Рияд Марез също се разписа в 84-ата минута на срещата. В последните секунди Габриел Жезус оформи своя хеттрик за крайното 6:0.

Сити има актив от 9 точки на първо място в групата, докато Шахтьор е на последната позиция със само 2 точки.

В другата среща от група „F“ Олимпик Лион пропиля два гола аванс у дома срещу Хофенхайм и завърши наравно 2:2.

Набил Фекир изведе „хлапетата“ напред в резултата в 19-ата минута, за да материализира превъзходството им.

Гостите пропуснаха бързо да изравнят, а Лион реализира второто си попадение в 28-ата минута чрез Тонгай Алваро.

Шест минути след почивката гостите от Германия останаха с 10 души заради червен картон на Касим Нуху, но това не им попречи да спечелят една точка.

В 65-ата минута Андрей Крамарич върна един гол за Хофенхайм, а Павел Кадерабек изравни малко преди края на двубоя, след като беше оставен непокрит на задната греда.

След това равенство Олимпик има актив от 6 точки, докато Хофенхайм е със само 3 точки на третата позиция в класирането.


image0 (9K)