Манчестър Юнайтед уволнява Оле Гунар Солскяер до края на деня

Бордът на директорите на Манчестър Юнайтед са взели решение да уволнят Оле Гунар Солскяер на спешна среща след унизителното поражение с 1:4 при гостуването на Уотфорд, съобщава Дъ Таймс, цитиран от Гонг и ЗАРАТА.
„Семейство Глейзър свика спешна виртуална среща на борда около 19 часа тази вечер. След нея изпълнителният директор Ричард Арнолд беше натоварен със задачата да договори точните условия за напускането на Солскяер. Смята се, че уволнението на норвежеца ще струва на клуба около 7,5 милиона британски лири обезщетение за прекратяване на тригодишния му мандат. Солскяер подписа нов договор през август и в него има клауза за изплащане на компенсация за един сезон, ако бъде уволнен“, пише още Дъ Таймс.
Солскяер призна, че е бил „смутен“ след петото поражение на отбора му в последните им седем мача във Висшата лига. „Таймс“, „Гардиън“, „Манчестър Ивнинг Нюз“ съобщиха, че резултатът от извънредно заседание на борда, свикано след поражението от Уотфорд, е да сложи край на тригодишното управление на норвежеца на Олд Трафорд. Солскяер подписа нов тригодишен договор през юли и според съобщенията ще получи компенсационен пакет от 7,5 милиона паунда.

image0 (9K)