Мариус Куркински с „Черното пиле“ е носителят на 16-та награда на „Комедийният хит на сезона“

На сцената на Народно читалище „Искра“ председателят на фондация „Чудомир“ Борис Кърчев обяви победителите и връчи статуетката „Чудомир“ 2017 на театралния фестивал.

Публиката на 24-те Чудомирови празници даде рекордно висок вот за авторския моноспектакъл на Човека-театър по Николай Хайтов, ПК „Ажур Пико“, музика на Емилиян Гацов – Елби и художник Милен Боричев.
„Черното пиле“ бе посочено за победител с над 200 гласа. Тя видя един по-различен, помъдрял след 2-годишно отсъствие от сцената Мариус Куркински.

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ бе отличен за премиерната постановка „Господин „Милионерът““ с почетно второ място. Автор и режисьор е Димитър Кабаков, сценографията и костюмите са дело на Илиян Урумов, а музиката – на Ян Руменин.

Заради турнето на Мариус наградата получи директорът на казанлъшкия театър Димитър Кабаков, който от името на артиста благодари и за отличието, и за начина, по който е бил посрещнат Куркински от казанлъшката публика: „С любов, признателност и ръкопляскания.“. Кабаков благодари и за почетното второ място на Общинския театър:
„Вярвайте ми, не съм го очаквал при толкова голяма конкуренция.“, призна авангардният драматург, който сподели, че за първи път посяга към комедия и то на своите първи Чудомирови празници.

С танцовия спектакъл „Артист“ на театрална работилница „Сфумато“ и ПК“Креди Арте“ честванията на големия казанлъшки творец Чудомир 2017 завършиха. Въпроси към публиката и самите артисти за изкуството, за
личността, за смисъла, зададени с емоционален танц. Театър на смелите идеи и свежия поглед. Финал на осем интензивни емоции в 32 събития в културната програма, организирана от Община Казанлък, фондация „Чудомир“ и Литературно-художествен музей „Чудомир“, сътворена за гражданите и гостите на Казанлък от всички възрасти, в памет на великия Чудомир.


image0 (9K)