Мария Бакалова и Нина Добрев – две бляскави българки в Кан

Снимка с популярната от години актриса от български произход Нина Добрев пусна Мария Бакалова, която за кратко се завъртя в София и отлетя на кинофеста в Кан.

Нина „тръгна“ към Холивуд още като тийнейджърка в топ сериала „Дневниците на вампира“, известна е и с ролята си на Мия Джоунс в „Деграси: Следващо поколение“. Нина вече е на 32 години, а Мария преди месец закръгли 25, но от снимката личи, че двете дами са си допаднали – все пак, ако не друго, България ги събира.

Нина е трикратна носителка на награда „Изборът на публиката“, Мария – замалко да грабне Оскар.
Добрев е родена на 9 януари 1989 г. в София, но едва на двегодишна емигрира заедно със семейството си в Торонто. Говори свободно английски и български език. Има по-голям брат Александър, който следва инженерна специалност. Баща ѝ Камен е компютърен специалист, а майка ѝ Михаела е художничка. В интервюта Добрев заявява, че се гордее с българския си произход, а напоследък и идва често в България при близките си роднини. Филмите с нейно участие вече са достатъчно, за да предизвикат интереса, а и завистта на мноозина.

Славата на бургазлийката Мария все още е благодарение на скандалния „Борат 2“, за която роля бе номинирана за Оскар. Който обаче е гледал великолепната лента „Като за последно“, новия филм на режисьора Ивайло Пенчев, в който блондинката участва заедно с чудесните Васил Банов, Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Пламена Гетова и още куп родни звезди, се е убедил, че момичето ни наистина е много талантливо. Определят „Като за последно“ като романтична комедия, но познавачите виждат в него микс от жанрове и много пластове. „Този филм ще ви разсмее, може би ще ви разплаче, но мисля, че всички ние имаме нужда от тези емоции, особено след тази тежка и трудна година, която прекарахме затворени вкъщи“, казва самата Мария за лентата на Ивайло Пенчев.

Коментарите под поста на Мария Бакалова във Фейсбук са изпълнени с позитивизъм и добронамереност. „Браво, момичета“ – това е най-често срещано сред тях.

И да – браво, момичета, напред и нагоре!

 


image0 (9K)