Марката и емблемата на „Берое“ официално вече са притежание на клуба (СНИМКИ)

След „тежки“ съдебни дела, продължили шест години марката и емблемата на „Берое“ вече официално са притежание на клуба. Собственикът на „Берое“ направи всичко възможно да защити интересите на клуба и най-вече на многобройните фенове на отбора. Представяме ви кратка хронология на събитията, които доведоха до това ползотворно решение.

[ad id=“218001″]
Към момента на придобиване на акциите на “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД от “ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД, марката “Берое” е вече прехвърлена от бившия собственик Николай Банев на друго негово дружество – “Блясък” АД гр. Ямбол.

[ad id=“218001″]

През октомври 2011 г. “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД подаде заявка в Патентното ведомство на Република България за регистрация на марката „Берое“ от негово име. Също през 2011 г., но няколко месеца по-рано, друго дружество – „Берое 1916“ ООД гр. Стара Загора, нямащо нищо общо с футболния клуб, също е подало заявка за регистрация на марката „Берое“ в Патентното ведомство от негово име.

DSC7956-559x800

В защита на законните си права и интереси, ПФК Берое повдигна спор пред Патентното ведомство за отмяна на регистрацията на марката „Берое“, притежание на „Блясък“ АД, като производството завърши с влязло в сила решение в полза на ПФК Берое.

DSC7954-562x800

На следващия етап, “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД подаде възражение срещу заявката на „Берое 1916“ ООД за регистрация на марката „Берое“.

DSC7956-559x800

По производството Патентното ведомство взе решение за регистрация на марката „Берое“ по заявката на “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД и „Берое 1916“ ООД получава пълен отказ от регистрация, който беше потвърден и от съда на две инстанции.


image0 (9K)