Маските на закрито остават задължителни и след 1 април

Маските на закрито остават задължителни и след 1 април

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка“,  каза председателят на комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев пред bTV.

Още по темата

26 мар 2022 18:15

182

„Ще се наложат промени в закона, за да останат маските на обществените места и без епидемична обстановка, както и да може министърът на здравеопазване и директори на РЗИ по места да  въвеждат част от мерките, с които сме свикнали“, обясни още той.

Вкарваме промени в закона за здравето, които внасяме на Здравна комисия още във вторник на извънредно заседание, съобщи Тонев.

Предлагаме и при промяна на в епидемиологичната обстановка по региони, ако се получи регионално увеличение на бройките, да могат в самия регион да се въвеждат допълнителни мерки, добави той.

За карантината на контактните лица Тонев поясни, че  „директори на РЗИ в зависимост от регионалната обстановка и регионалната ситуация ще могат да налагат в конкретни случаи това правило за контактните лица. Болните продължават да се лекуват по досега установения ред“.

Извънредната ендемична обстановка няма да бъде удължавана на 1 април.


 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)