Маски за красива и гъста коса с рициново масло

Рициновото масло е познато от древни времена за лечение на косопад. То съдържа много полезни мастни киселини, прави косата блестяща и ускорява растежа й. Ето как да приготвите маска с рициново масло:

[ad id=“225664″]

1. Използвайте равни количества рициново масло и сок от лук, втрийте в корените на косата и завийте с найлон. След половин час измийте с шампоан.

2. Смесете равно количество рициново масло, лимонов сок и спирт. Нанесете върху кожата на главата и оставете да действа един час. Измийте добре с шампоан.

3. Рициновото масло помага при проблеми с пърхот.

Смесват се в равни части рициново масло и спиртна настойка от невен. Разбърква се, нанася се върху корените на косата и се оставя да действа половин час, след което се измива.

[ad id=“263680″]

4. Ако косата ви е суха и изтощена, можете да използвате рициновото масло и без други добавки. Леко затоплете маслото на водна баня и го изтеглете със спринцовка без игла.

Напръскайте по естествения път на косата ви, разделете косата на кичури и напръскайте между тях. Масажирайте, увийте главата с топла кърпа и оставете за един час, след което измийте. Правете маската през ден една седмица.

5. Можете просто да намажете косата си с една шепа рициново масло. Достатъчно е да правите процедурата веднъж седмично и след месец ще се радвате на гъста и красива коса.

6. Добър резултат дава маската с кисело мляко. Чаша кисело мляко се слага в съд с гореща вода и когато се затопли, се добавят пет капки рициново масло.

Втрива се в кожата на главата и в косата. Главата се увива в найлон, а след това и с кърпа. След половин час маската се измива с помощта на шампоан.

Източник: ezine.bg


image0 (9K)