МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в социалните мрежи

МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в социалните мрежи, които счита за застрашителни. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев. Повод за коментара му бе активността на полицията към Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации.

[ad id=“225664″]

Тя бе привикана за обяснения заради коментар във Facebook покрай посещението на руския патриарх Кирил. Написаното дори не е заплаха, а възмущение от казаното от духовника.

Във Facebook тя разказа, че ? се обадил полицаят от II районно в столицата Цветан Димитров и ? казал, че трябва да даде обяснение за поведението си. Там поискали да подпише протокол, че се задължава да не прави нищо незаконно. Тя отказала и поискала да си тръгне.

„След което станах и тръгнах към вратата. И тук стана съвсем интересно. Г-н Димитров започна да крещи, скочи от стола си и с една крачка стигна до мен, вкопчи се в ръката ми и започна да ме дърпа, викайки, че никъде няма да ходя и че той ще ме задържи за 24 часа“, разказа Коцева, която пояснява и, че привикването е станало заради ГДБОП.

[ad id=“263680″]

Случаят ще бъде проверен, обеща вътрешният министър. Привикването на Коцева е станало след сигнал на ДАНС до ГДБОП, които пък разпоредили на II РПУ с писмо. „Това се прави винаги, не само сега заради патриарха. Сега може би на някого му е по-интересно и пита как е станало. Тези неща се правят и за всеки друг наш гост, не само гост, имаме си процедури, проверяваме си“, заяви Радев, цитиран от Сега.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)