Мирела Демирева завърши шеста на световното по лека атлетика в Бирмингам

Мирела Демирева, която се състезателка на СКЛА Берое (Стара Загора) се класира на шеста позиция в скока на височина при жените на Световното първенство по лека атлетика в Бирмингам. Българката предололя от първи опит началната височина от 184 сантиметра, а след това от третия и 189. На 193 см обаче сребърната медалистка от Рио 2016 направи три фаула и приключи състезанието.

[ad id=“225664″]

Очаквано златното отличие взе състезаващата се под наутрален флаг рускиня Мария Ласицкене. Тя не направи нито един фаул на първите четири височини и така си осигури титлата още със 196 сантиметра, които не бяха преодолени от нито една друга атлетика. Рускинята продължи да се състезава единствено със себе си, като премина летвата на 201 см от втория път, но не успя да се справи с 207.

[ad id=“236993″]

Вашти Кънингам от САЩ спечели среброто, а бронза заслужи италианката Алесия Трост, като двете приключиха със 193 см от втори опит. Решаваща се оказа началната височина, която шампионката отпреди две години скочи от раз, за разлика от Трост, преодоляла я от втория път. На четвърто място се класира представителката на домакините Морган Лейк също със 193 см, но британката се справи с началните 184 едва от трети опит.


image0 (9K)